Maja Gojković odredila pauzu u Skupštini Srbije da bi otišla u Vladu na konsultacije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odredila je pauzu u radu parlamenta jer je pozvana na konsultacije u Vladu Srbije. Konsultacije su zatražili i posalanici vladajuće koalicije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom utvrđivanja dnevnog reda sednice proglasila pauzu zbog, kako je rekla, neophodnih konsultacija.

Progašavajući pauzu Gojković je rekla da ide na konsultacije u Vladu Srbije i da treba da obavi konsultacije sa šefovima stranaka vladajuće koalicije na njihov zahtev. Nije navela koliko će pauza trajati.

Obradović: Maja Gojković se uplašila opozicije

Predsednik Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Boško Obradović rekao je da se uskoro može očekivati prekid Prve redovne sednice prolećnog zasedanja Narodne skupštine, jer na Kolegijumu Narodne skupštine Republike Srbije (NSRS) predsednici poslaničkih grupa od predsednika NSRS nisu dobili nikave informacije o radu za današnje zasedanje, ni za nastavak rada Redovnog zasedanja.

"Maja Gojković prekinuće sednicu jer se uplašila opozicije i jer hoće da izbegne bilo koje obraćanje opozicije javnosti, a kamoli da održi posebne sednice na aktulene teme, koje dostavljamo već mesecima. Tražio sam da predsednik NSRS stvori uslove za formiranje Nadzornog odbora Skupštine za Predsedničke izbore, na šta se Maja Gojković oglušila," rekao je Obradović.

Poslanici SDS-a: Pauza će trajati dok ne prođu predsednički izbori

Poslanici Socijaldemokratske stranke (SDS) protestovali su zbog prekidanja sednice Skupštine Srbije, ocenjujući da će pauza trajati sve dok se ne završe predsednički izbori.

Šef poslaničke grupe SDS-a Marko Đurišić rekao je da nije bilo omogućeno da se na prvoj sednici redovnog prolećnog zasedanja govori o temama koje su važne i o tačkama koje su u dnevni red htele da uvrste opozicione stranke.

On kaže da je parlament u poslednjih godinu dana radio manje od tri meseca, napomenuvši da je to jedino mesto gde se mogu čuti kritike i izraziti drugačiji stavovi.

Danas je počela prva sednica redovnog prolećnog zasednja Skupštine Srbije, a na dnevnom redu je predloženo više međunarodnih sporazuma i protokola.

Sednica je počela nešto posle 10.00 časova intoniranjem himne Srbe Bože pravde, a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala počasna jedinica Vojske Srbije.

Za dnevni red predloženo je više predloga sporazuma, a u dnevni red uvrštena je i ostavka Saše Jankovića na mesto zaštitnika građana.

Prolećno zasedanje parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i ne može da traje duže od 90 dana.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara