Foto: Nova ekonomija

Majić: Tužilaštvo odavno moralo da reaguje u slučaju Krušik

Foto: Nova ekonomija
Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić i Lidija Komlen Nikolić iz Udruženja tužilaca, gostovali su u emisuji 360 stepeni na N1 i tom prilikom se složili da političari preko medija vrše pritisak na pravosuđe, a komentarisali su i slučaj Krušik. 

Komlen Nikolić je rekla za televiziju N1 da tužilaštvo nema taj "komfor da reaguje samo zato što je neko nešto izrekao u medijima", ali kada se radi o aferi "Krušik", da je tužilaštvo tu trebalo da krene sa istragom i "pokaže proaktivnost, pogotovo ako je javnost zainteresovana za to".

Ona je istakla kao bitno da političari, bilo vlasti ili opozicije, prestanu da komentarišu sudske postupke i to prepuste nadležnim institucijama.

Navela je primer u slučaju spaljene kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke za šta je optužen tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, a čiju je pretpostavku nevinosti doveo u pitanje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da svako ko poseduje informaciju o krivičnom delu treba da se obrati tužilaštvu, uključujući i medije koji pišu o aferama. "Tužilaštvo je državni organ i nije džuboks", rekla je Komlen Nikolić.

Ona je upitala zašto bi pisanja u medijima za nju, kao tužilaštvo, bilo nešto obavezujuće i ocenila da trenutno živimo u društvu gde ima "različitih informacija" i dodala da svi treba da ih dostave tužilaštvu i podnesu dokaze."Svako ima pravo da prijavi", poručila je Komlen Nikolić.

Sudija Miodrag Majić rekao je da bi on momentalno krenuo u istragu afere Krušik da je tužilac i dodao da bi tužilaštvo u uredjenom sistemu odavno reagovalo kada bi se radilo o nečemu poput te afere.

Majić je kazao da je bitno da tužilaštvo izlazi u javnost kako bi se bar stvorio utisak da se bavi odredjenim predmetom.

"Posao sudija u turbulentnim vremenima" je da ponekad progovore i kažu nešto, a da većina kolega to ne čini jer "strahuje za svoje pozicije", istakao je Majić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara