FOTO: Pixabay

Mali akcionari EI „Nikole Tesle“ odbili ponudu porodice Rodić

FOTO: Pixabay

Mali akcionari Elektronske industrije „Nikola Tesla" odbili su da prodaju akcije bivšem vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i firmi Tiv produkt, u vlasništvu porodice Rodić, javlja dnevni list Danas od petka.

„Komisija za hartije od vrednosti je odobrila ponudu za preuzimanje Tiv produktu i Rodiću za 1.250 dinara po akciji, ali tu ponudu prihvatilo je svega nekoliko malih akcionara", rekla je tom listu Divna Tordaj, predsednica udruženja malih akcionara „Nikole Tesle".

Ona je rekla da mali akcionari ne žele da daju svoje akcije „budzašto" i da traže 100 evra po akciji s obzirom na vrednost imovine i zaradu koju su vlasnici stekli na nekadašnjoj imovini „Nikole Tesle".

Kako piše Danas, EI „Nikola Tesla" godinama ne radi, ali njena vrednost nalazi se u placu u Bulevaru kralja Aleksandra od oko jednog hektara.

PROČITAJTE JOŠ:

Đilas: Telekom Srbija posle Kopernikusa dao ponudu za O2, Prvu i Kurir

Aleksandar Rodić vlasnik je 31,5 odsto te firme a Tiv produkt 57,1 odsto. Oko 11,3 odsto u vlasništvu je 467 malih akcionara, prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti.

U međuvremenu ta kompanija negativno posluje iz godine u godinu, a akumulirani gubitak je krajem 2018. godine iznosio 47,6 miliona dinara, prema finansijskom izveštaju firme.

Tekući račun „Nikole Tesle" je u neprekidnoj blokadi još od 2012. godine, prema podacima Narodne banke i navodima izveštaja nezavisnog revizora za 2018.

U petak je na sajtu Beogradske berze objavljena informacija da će redovna skupština akcionara biti održana 28. juna.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara