Mali: Gradskim hotelima 350 evra pomoći po krevetu i 150 po sobi

Foto: Saopštenje

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će gradski hoteli dobiti pomoć kako bi ublažili ekonomske posledice pandemije koronavirusa u iznosu od 350 evra po krevetu i 150 po sobi, javlja agencija Beta

On je novinarima posle sastanka sa predstavnicima hotela u Privrednoj komori Srbije rekao da je jedini uslov da do kraja godine ne otpuštaju više od deset odsto zaposlenih. 

Dodao je da će hoteli novac dobiti krajem septembra, a najkasnije početkom oktobra, kao i da će za desetak dana Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviti javni poziv za hotelijere kojim će biti precizirani kriterijumi za prijavu na ovaj program.

Po rečima ministra finansija, od oko 380 kategorisanih gradskih hotela otvoreno je samo 115, a u Beogradu od 115 hotela sada rade 42, a njihova popunjenost je oko 9,5 odsto.

Ovo predstavlja prvu sektorska meru za ublažavanje posledica COVID-19 namenjenu ugostiteljstvu, koje je među granama najteže pogođenim globalnom zdravstvenom krizom, iako je država od početka vanrednog stanja najavljivala posebne mere za hotelijere i sektor logistike.

Prosečna popunjenost hotela u Beogradu 1. jula ove godine bila je 16,12 odsto, a u Novom Sadu 19,44 odsto, pokazuju podaci koje je objavilo poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede HORES.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Nebojsa

    Vlaanicima hotela bi dao dj...Alo vre ljudi, neki lopov ulozi 2.000.000e u hotel i posle mu jos drzava pomaze..pa gde to ima? A ja cekam bebu i prebrojavam se da li da kupim dušek ili da perem stari.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.