Siniša Mali FOTO: N1

Mali: Od oktobra nikad veće penzije, razmišljamo o daljem povećanju za sledeću godinu

Siniša Mali FOTO: N1

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji od oktobra imati "nikad veće penzije".

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da će se u zavisnosti od rezultata u budžetu, i naredne godine razmišljati o daljem povećanju penzija. 

Upitan kada će biti ukinut Zakon o privremenom umanjenju zarada u javnom sektoru, Mali je kazao da će o tome razgovarati sa delegacijom Međunarodnog monetanog fonda (MMF) koja će boraviti u Beogradu naredne nedelje. 

"Cele naredne nedelje razgovaraćemo o tome i do kraja septembra izaći ćemo i sa tim predlogom", kazao je ministar. 

Komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, Mali je ocenio da je to u "svakom pogledu istorijska poseta". 

"Predsednik Kine Si Đinping je rekao da postoji ogromno poverenje izmedju njega i predsednika Vučića i da je to osnova za čelično prijateljstvo Srbije i Kine. Nikad bolji politički odnosi prelivaju se i na ekonomsku sferu, potpisali smo 11 sporazuma vrednih više od tri milijarde dolara, vidite koliko je to novih radnih mesta i podsticaja za našu privredu", kazao je Mali. 

On je ocenio da je jedna od važnih poruka posete srpske državne delegacije Kini i to da Srbija ne želi da promaši četvrtu industrijsku revoluciju kao nešto što kako je ocenio, menja budućnost sveta i obezbedjuje siguran posao mladim generacijama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara