Maline FOTO: PIxabay

Malinari najavili protest jer vlast nije održala obećanje

Maline FOTO: PIxabay
Zbog neispunjenih obećanja, udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice i Mačva iz Šapca, Limska dolina iz Priboja i Prijepolja su najavili protest.

U pismu, koje su uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Branislavu Nedimoviću i Rasimu Ljajiću, navode da predstavnici vlasti nisu ispunili obećanja, iako su malinari privremeno prekinuli protest u junu ove godine.

Malinari su tada, nezadovoljni otkupnom cenom, blokirali put Prijepolje- Bijelo Polje, ali su protest obustavili posle razgovora sa narodnim poslanikom SNS iz Priboja Krstom Janjuševićem i obećanja da će voćari razgovarati u Vladi Srbije sa predstavnicima nadležnih ministarstava. 

Malinari pišu da se od tada, kada su "davali obećanja o akontnoj ceni maline, koja je trebalo da bude od 125 dinara sa tendencijom rasta do 150 i 160 dinara, nije rešilo ništa, osim što su se nagomilala dugovanja i egzistencijalni problemi proizvođača", dok su "kajmak pokupili hladnjačari i političari, jer se malina plaća proizvođačima po 100 , a izvozi se po ceni od 270 dinara", prenosi Danas.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara