Foto: Pixabay

Master program Industrija 4.0 od februara na Mašincu

Foto: Pixabay
Mašinski i Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu objavili su konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih studija u školskoj 2019/2020. godini na zajednički studijski program Industrija 4.0, na kom će se školovati prva generacija inženjera za novu "industriju znanja".

Studijski program počinje u februaru, a prijava zainteresovanih kandidata traje od 1. do 13. februara na Mašinskom fakultetu u Beogradu, koji i sprovodi konkurs.

U prvu godinu studija biće upisano ukupno 35 kandidata. Od toga, 15 budžetskih studenata, petoro stipendista Inicijative "Digitalna Srbija" i 15 samofinansirajućih studenata. 

Po završetku master akademskih studija Industrija 4.0, koje traju dve godine (četiri semestra) i nose 120 ESPB, stiče se naziv Master inženjer mašinstva – informatičar.

Prijemni ispit nije predviđen, a redosled kandidata utvrđuje se na osnovu kriterijuma navedenih u konkursu. Konkurs je objavljen u Informatoru o uslovima prijema studenata na Master akademske studije – Industrija 4.0 i na sajtu Mašinskog fakulteta.

Master akademske studije Industrija 4.0 predstavljaju najsavremeniji koncept obrazovanja stručnjaka za industriju koju sačinjavaju tzv. "pametne" fabrike i prvi je takve vrste u Srbiji. 

Program je nastao kroz podsticaj Vlade Republike Srbije, a izabran je na javnom konkursu koji je, na ideju Inicijative "Digitalna Srbija", realizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na obrazovanju inženjera za Industriju 4.0 radiće 37 nastavnika i saradnika, od čega je šest iz inostranstva, kao i 12 predavača iz privrede. Specifičnost programa je stručna praksa, koja se obavlja tokom druge godine studija. Za stručnu praksu, a zatim i izradu master rada studentima su na raspolaganju 23 kompanije.

PROČITAJTE JOŠ:


Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara