Mastercard i Visa uvećali limit za beskontaktno plaćanje

Foto: Pixabay

Mastercard i Visa su uvećali takozvani CVM limit za beskontaktna plaćanja u Srbiji, koji omogućava izvršenje transakcija samo prislanjanjem kartice na terminal, bez ukucavanja PIN koda.

Mastercard je od danas svoj CVM limit uvećao sa 3.000 na 4.000 dinara, što između ostalog znači da će korisnici moći da obave više transakcija prilikom kupovine odnosno prodaje bez kontakta.

Kompanija limit uvećava u 29 država Evrope, a dodaje da se 75 odsto svih Mastercard transakcija u Evropi obavlja na ovaj način.

Što se tiče tržista Srbije, povećanje limita je trajno, a biće omogućeno i na tržištu Crne Gore (sa 25 na 40 evra) i Bosne i Hercegovine (sa 30 na 60 konvertibilnih maraka).

"Svedoci smo koliko brzo su korisnici prihvataili beskontaktno plaćanje kao poželjan način plaćanja u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Današnja najava ne samo da omogućava više slobode pri izboru načina plaćanja, već korisnicima pruža dodatnu podršku u svakodnevnim izazovima sa kojima se trenutno suočavaju", izjavila je Jelena Ristić, direkorka za tržista Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Kompanija Visa takođe je objavila da u Srbiji povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije, sa 4.000 na 5.000 dinara, prenosi portal PC Press.

U toj kompaniji navode i da se skoro 70% svih plaćanja u Srbiji obavlja bez unošenja PIN-a.

"Potrošači vole da koriste 'prisloni i plati metodu', jer je jednostavna, brza i bezbedna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno. Uvek smo bili posvećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Srbiji", rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Zoran

    Bankari, kada nameravate da smanjite zelenaske provizije koje uzimate od poslodavaca? Amerikan kartica npr. uzima 3%!!! Viza i Master 2.1% , Dina1.7% .Ovi nesretni piljari imaju ukupnu maržu na neke artikle 7%.