FOTO: Medija centar Beograd

Matić: Postoje svedoci da je Simonović naredio paljenje kuće novinara

FOTO: Medija centar Beograd

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da postoje svedoci koji potvrđuju da je bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović naredio paljenje kuće novinara lokalnog portala Žig info Milana Jovanovića.

Matić je za list Danas takođe rekao da istraga prebijanja urednika Žig info Željka Matorčevića mesec dana pre podmetanja požara njegovom novinaru nije dala rezultate jer su pojedinci iz lokalne policije "učestvovali u tom događaju”.

"Da je tu istragu uz lokalnu policiju vodio i specijalizovani tim za brze istrage dela protiv novinara, ne bi bilo lokalnog prikrivanja, a sigurno bi bila ispitana i uloga predsednika opštine Grocka, za kojeg postoje svedoci da je kasnije izdao nalog za paljenje kuće”, rekao je Matić.

On je kazao da Komisija insistira na uvođenju preventivnih mehanizama i snažnijoj institucionalizaciji Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kroz formiranje ofisa, koordinatora i specijalizovanih timova.

Kuća novinara Milana Jovanovića i njegove supruge u Vrčinu zapaljena je u decembru prošle godine, dok su oni spavali u njoj.

Jovanović je tada izjavio da sumnja da iza tog napada stoji tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, o čijim je poslovima godinama unazad Jovanović pisao.

Simonović je uhapšen 25. januara ove godine i njegovo suđenje je u toku. U međuvremenu on je podneo 14 tužbi protiv urednika Žig info Matorčevića, potražujući ukupno 4,5 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Jovanović: Vlast neće da prizna da je paljenje kuće bio pokušaj ubistva

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara