Matijević otvara hotel na Trgu republike u Beogradu

Hotel "Beograd centar" u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta (naspram Trga republike), primiće prve goste za oko dva meseca, najavio je biznismen i vlasnik tog hotela Petar Matijević.

"Zgrada je pod zaštitom države, pa je spoljni izgled morao da se restaurira i ti poslovi su završeni, ali kasne finalni radovi i otvaranje zbog dozvola za trafo stanicu. Te papire smo čekali godinu i po dana", rekao je Matijević agenciji Beta.

Matijević je 2016. godine kupio zgradu Jugoeksporta u centru Beograda za 7,3 miliona evra i rekonstruiše je u luksuzan hotel sa četiri plus zvezdice.

Luksuzni hotel je po planu trebalo da bude otvoren prošlog leta jer je deo dozvola dobijen u novembru 2017. godine.

Hotel će, prema rečima Matijevića, imati 68 soba i restoran od 300 kvadrata, kao i parking za automobile, a zapošljavaće oko 40 radnika. Za petu zvezdicu nedostaje bazen za koji ne postoje uslovi. Cela zgrada ostaće autentična, kao i stepenište iz 1923. godine.

U vlasništvu porodice Matijević su, pored industrije mesa "Matijević", nekoliko farmi i više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, još i četiri hotela, tri u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu.

Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. godine po projektu Matije Bleha, a nuđena je nekoliko puta na prodaju. Prva procena je bila da vredi 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara