Međunarodno takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja na FON-u

Foto: Promo

Osmo po redu međunarodno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition (BBICC) biće održano u od 29. marta do 4. aprila u Beogradu, saopštili su organizatori.

Studentski timovi i mentori 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola će provesti nedelju dana u Beogradu i tom prilikom će se takmičiti u rešavanju tri studije slučaja za tri uspešne kompanije.

U aprilu će se takmičiti timovi od po četiri studenta sa fakulteta u inostranstvu, koji će odmeriti snage sa timom sa Fakulteta organizacionih nauka (FON), a koji će pored takmičarskog dela BBICC-a imati i priliku da upoznaju Beograd i srpsku tradiciju, kulturu i običaje kroz više društvenih i kulturnih aktivnosti.

Tri tima koja na takmičenju daju najbolje predloge za rešavanje poslovnih problema kompanija će biti proglašena pobednicima u subotu, 04. aprila 2020. godine. 

Takmičenje su osnovali FON i studentske menadžment konsalting organizacije - Case Study Club, na inicijativu profesorke tog fakulteta Vesne Damjanović. 

"Studija slučaja je interaktivna metoda učenja nastala na Unvierzitetu Harvard, a primenjuje se u raznim granama nauke, poput medicine, prava i slično, a mi je konkretno primenjujemo u biznisu. Kako to funkcioniše? Sama studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne organizacije, koja može biti mala organizacija, velika kompanija ili čak nevladina organizacija. Ti izazovi se postavljaju pred studente koji se stavljaju u ulogu donosioca odluke. Oni analiziraju podatke, identifikuju probleme i daju predloge", kazala je Damnjanović, koja je i generalni direktor BBICC i dugogodišnji mentor ove metode učenja na FON-u i u Case Study Club-u.

Organizatori navode da je BBICC i ove godine rangiran među deset najboljih takmičenja ovog tipa u celom svetu, po kriterijumima za tu oblast eminentnog Univerziteta u Oklandu, koji je i pionir u oblasti studije slučaja. 

Za više informacija posetiti sajt, kao i zvaničnu Facebook stranicu takmičenja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara