Mekalister: Nadam se da će istraga o slučaju Savamala uskoro doneti rezultate

Izvestilac za Srbiju i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister izrazio je nadu da će istraga slučaja Savamala, uskoro doneti rezultate, preneo je list Danas.

"U izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji mi smo uzeli u obzir kontroverzne doga]aje u beogradskom kvartu Savamala, sa naročitim osvrtom na uništavanje imovine. Nadam se da će istraga uskoro doneti rezultate", rekao je on. 

Mekalister je za taj beogradski dnevnik rekao i da je potrebno "učiniti više" da bi se garantovala vladavina prava u Srbiji i da "to uključuje reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije".

Konstatovao je da je Srbija na putu prema Evropskoj uniji, oceio da sprovodi "ambicioznu agendu ekonomskih reformi" "što je već dalo rezultata" i da je pokazala da je "posvećena regionalnoj saradnji i pomirenju".

Upitan o Briselskom dijalogu, Mekalister je rekao da je važno i za Beograd i za Prištinu da ostvare napredak i sprovedu Briselski sporazum, "kako bi se približili ostvarenju njihovog zajedničkog cilja o približavanju EU".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Stefan

    Istraga će doneti rezultate u jednom od dva slučaja - zapretite Vučiću da će letnuti s vlasti ako to ne reši do određenig roka, pa se on odrekne Malog i Stefanovića, a oni dobiju simbolične kazne i keš u džaku da i njega ne povuku, ili kad letne s vlasti zbog nečeg većeg, pa nove vlasti to reše.