Foto: Wikimedia/Goldfinger

Mića Jovanović prodao Megatrend, seli se na Azurnu obalu

Foto: Wikimedia/Goldfinger
Rektor privatnog Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je da je danas preneo celokupno vlasništvo nad tom obrazovnom institucijom na jedan nemački konzorcijum za 56 miliona evra.

Novi vlasnik, kako navodi RTS, ima obavezu i da u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta, bude uloženo još 150 miliona evra.

Jovanović je na konferenciji za medije rekao da će na Megatrendu ostati u svojstvu savetnika novog rektora i da će napustiti državu i preseliti se u svoju kuću na Azurnoj obali, prenosi N1.

On je dodao da se nada da će u Kanu biti „van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica", obzirom da je kao glavni razlog prodaje Megatrenda medijska hajka" koja se protiv njega vodi proteklih pet godina.

Novi rektor Dejan Đorđević je najavio da će svoj stav o dogovoru izneti tokom sledeće nedelje. Đorđević se, kako navode mediji, nalazi na čelu nemačkog investicionog konzorcijuma, a takođe je i predsednik Konzervativne reformističke stranke.

Konferencija je održana nekoliko dana nakone emitovanja dokumentarnog filma TV N1 pod nazivom „Mega diplomac", koji se bavi nelogičnostima u poslovanju mreže Megatrend škola.

Mediji su i ranije izveštavali da nema dokaza da je više ispostava koje je Megatrend hvalio ikada imali prostorije, predavanja, profesore ili studente.

U dokumentarcu se navodi i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović diplomirao u firmi Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona 1995. godine, koja nikada nije bila akreditovana kao obrazovna institucija.

Nakon toga je potpredsedniku Vlade Srbije Fakultet za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu 2005. godine priznao diplomu.

Mića Jovanović je podneo ostavku na mesto rektora 2014. godine nakon što je utvrđeno da nije doktorirao na Londonskoj školi ekonomije (London School of Economics), kao što je tvrdio.

Jovanović je ponovo izabran za rektora Megatrenda u maju tekuće godine.

Tekst je dopunjen u 17:00 sa drugim i petim pasusom.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • SRĐAN

    Taj novi vlasnik kome je Mića Jovanović prodao MEGATREND - ne postoji, a ne postoje ni tri čoveka - direktora tog „nemačkog konzorcijuma”, čija je imena pomenuo na konferenciji za štampu. To su tzv. Internet modeli - izmišljeni likovi, tri lika, svaki sa po tri imena i tri prezimena, i svaki sa po tri različite profesije, koji žive svaki u po tri različita grada na svetu ! Dakle, sve je lažno i izmišljeno: lažni doktorat, lažna diploma, lažni univerzitet, lažna firma, lažna evidencija, lažni profesori, lažni rukovodioci, lažne slike...

  • mile

    Kakvi paraziti ordiniraju ovom zemljom u zadnje vreme.

  • Dusan

    Pocela evakuacija :) Znaci ipak se nesto iza brda valja. Zivo me zanima koje ce opravdanje da imaju sledci drzavni uhlebi da ne hapse ove danasnje uhlebe koji su se o zakon ogresili.