FOTO: Pixabay

Milijardu i po za stručni nadzor na pruzi Beograd-Budimpešta

FOTO: Pixabay

Država će izdvojiti skoro milijardu i po dinara za plaćanje stručnog nadzora nad radovima na pruzi Beograd-Budimpešta, prema planu javnih nabavki Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u planu, procenjena vrednost javne nabavke za nadzor na modernizaciji i rekonstrukciji deonice Novi Sad – Subotica – državna granica je 1.480.000.000 dinara, ili oko 12,5 miliona evra, bez PDV-a.

Takođe se vidi da se za ovu javnu nabavku planira otvoreni postupak, a kao okvirni datum za njegovo pokretanje navodi se april 2020.

Okvirni datum za zaključenje ugovora je jun ove godine, a za njegovo izvršenje decembar 2022., stoji u dokumentu ministarstva.

Kako je podsetio nedavno Istinomer, na samom kraju 2015. godine tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će građani Srbije moći da koriste modernizovanu brzu prugu Beograd–Budimpešta od 2018. godine. Kako je preneo N1 u oktobru 2019. tada je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović obećala da će na jesen 2021. godine od Beograda do Novog Sada moći će da se stigne za pola sata.PROČITAJTE JOŠ:

Odakle potiču tri milijarde evra dugova za porez

pošaljite komentar

Nema komentara