Ministarstvo objavilo spisak: Za zamenu stolarije 224 miliona u 67 opština

Pixabay

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je spisak 67 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u ukupnom iznosu od oko 224,3 miliona dinara. 

Toliko novca su lokalne samouprave tražile iako je u javnom pozivu navedeno da ukupna raspoloživa sredstva podsticaja Ministarstva za realizaciju Programa iznose 54 miliona dinara.  

Ministarstvo je odlučilo da u punom iznosu finansira sve programe, te navodi da je obezbedilo 20 miliona dinara na osnovu odustajanja grada Niša od finansiranja projekta unapređenja energetske efikasnosti "Rekonstrukcija i adaptacija osnovne škole 'Bubanjski heroji'",  kao i dodatna sredstva u iznosu od 150,3 miliona dinara koji su neophodni kako bi se finansirali programi u svih 67 jedinica lokalne samouprave čije su projave ocenjene kao "uredne". 

Odobrenje  su dobile opštine: Mali Zvornik, Krupanj, Užice, Raška, Žabari, Šabac, Prijepolje, Dimitrovgrad, Babušnica, Ljubovija, Pirot, Svilajnac, Medveđa, Leskovac, Kuršumlija, Trstenik, Novi Bečej, Bojnik, Rača, Osečina, Sremska Mitrovica, Kikinda, Kraljevo, Kragujevac, Žitište, Knjaževac, Niš, Majdanpek, Boljevac, Irig, Zrenjanin, Ćićevac, Kula, Vlasotince, Žagubica, Srbovran, Vranje, Vrnjačka banja, Valjevo, Senta, Kovin, Nova Crnja, Šid, Gornji Milanovac, Vršac, Sečanj, Pećinci, Loznica, Vrbas, Batočina, Temerin, Odžaci, Stara Pazova, Vladimirci, Sombor, Bač, Beograd, Nova Varoš, Kručevac, Plandište, Bački Petrovac, Pančevo, Bujanovac, Ivanjica, Smederevska Palanka, Jagodina, Beočin. 

Građani se za subvencionisanje energetske efikasnosti prijavljuju od jula

Najviše sredstava od Ministarsva, po 10 miliona dinara, dobili su Beograd Majdanpek, Valjevo, Stara Pazova i Smederevska Palanka. Najmanje sredstava je odboreno gradu Kruševac, koja je od Ministarstva tražio 300.000 dinara, kao i opštini Nova Crnja koja je tražila 500.000 dinara. 

U javnom pozivu je definisano da je maksimalni iznos sredstava podsticaja koji dodeljuje Ministarstvo po jednici lokalne samouprave 100 odsto planiranih budžetskih sredstava JLS za ovu nameninu, a ne može biti veći od 10 miliona dinara po jedinici lokalne samouprave. 

Imajući u vidu veliko interesovanje lokalnih samouprava, i činjenicu da je energetska efikasnost i racionalna upotreba energije u javnom interesu Srbije,  Ministarstvo navodi da je preduzelo sve mere da se finansira što veći broj programa. 

"Imajući u vidu sve navedeno Ministarstvo je odlučilo da se u punom iznosu mogu finansirati svi programi u ukupnom iznosu od 224.299.536,32 dinara", piše u rešenju kojim se odobrava finansiranje Programa. 

Na javni poziv blagovremeno je stiglo 88 prijava.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • mr.no

    gde je novi sad ili smenite gradonacelnika ili priznajte da kradete od vojvodine da bi svaka babusnica imala vise

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.