Ministarstvo predlaže da subvencioniše 60 litara goriva po hektaru

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da je predlog ministarstva da se subvencioniše 60 litara goriva po hektaru, što će biti definitivno dogovoreno naredne nedelje.

Branislav Nedimović rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da će u četvrtak biti razmotreno koji će se model primeniti za subvencionisanje goriva u poljoprivredi.

"Mislim da ćemo novac isplatiti krajem marta, početkom aprila. Ideja je 60 litara po hektaru, sledeće nedelje ćemo verovatno imati kompletan projekat", istakao je ministar poljoprivrede.

Podsetio je da ove godine Vlada izdvaja sedam milijardi dinara više za subvencije u poljoprivredi.

Istakao je da je u budžetu za 2018. za 50 odsto povećana subvencija za tov junadi.

"Otvaramo nova tržišta Libana, Izraela, Emirata u prvoj polovini ove godine. Imaćemo skoro duplo veću kvotu za Tursku. Nove farme niču svaki dan, bez stočarstva, pogotovo bez govedarstva, nema razvoja poljoprivrede. Svako to grlo je mala fabrika za sebe", napomenuo je ministar poljoprivrede.

Kada je reč o bezbednosti hrane, ministar je naglasio da će na proleće biti uspostavljena laboratorija za kontrolu prerađevina od mesa.

Nedimović je rekao da je danas sa premijerkom Anom Brnabić i šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem obići laboratoriju za kontrolu mleka.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara