Agrokor FOTO: N1

Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kupuju Agrokorove firme?

Agrokor FOTO: N1
Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da na nedavnom sastanku rukovodstva Merkatora S sa srpskim dobavljačima u Beogradu, kome je prisustvovao, nije bilo reči o tome da će neka srpska firma da kupi pojedine kompanije iz sastava Agrokora.

Upitan o navodima koje prenosi ljubljansko Delo da su Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kandidati za kupovinu pojedinih kompanija iz sastava Agrokor, Ljajić za Tanjug kaže da o tome nije bilo reči na sastanku rukovodstva Merkatora S sa srpskim dobavljačima prošle nedelje. 

"To su samo spekulacije. Sastanak je bio javan, prisutvovali su novinari i niko nije rekao da bi kupio pojedine kompanije Agrokora", kaže Ljajić. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROČITAJTE JOŠ:


 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naveo je da je pomenuo da bi najidealniji scenario za nas bio da sve ove kompanije nastave da posluju i da po mogućstvu naše firme i preduzetnici budu deo regionalnog konzorcijuma koji bi bio formiran i koji bi pokazao interes za kupovinu Agrokora ili njegovih delova. Ljajić je tada na sastanku rekao da je nezahvalno prognozirati da li će se to u ovom trenutku desiti. 

Sastanku predstavnika kompanije Merkator S sa dobavljačima, a u organizaciji Privredne komore Srbije 14. februara, prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik PKS Marko Čadež.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara