MK Group završila preuzimanje Victoria Group

Foto: Promo

Kompanija MK Group završila je proces kupovine 67 odsto akcija Victoria Group, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Integracijom članica Victoria Group, kao što su kompanije Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Group je stekla status većinskog vlasnika, dok dosadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara Limited ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK Group Andrija Vuković ocenio je je da će "bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK Group ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Victoria Group". 

"Svesni smo značaja sinergije kapaciteta i iskustva MK Group i Victoria Group i radujemo se budućim poslovnim poduhvatima. Srpski poljoprivrednici će i dalje u nama imati pouzdanog partnera, spremnog da uloži znanje i sredstva, da bi obezbedio plasman domaćih proizvoda na svetska tržišta", naveo je Vuković. 

Izvršni direktor Victoria Group, Stefan Babović, kazao je da će integracija te kompanije u MK Group doneti benefit zaposlenima i agrosektoru u Srbiji, kao i da će se saradnja sa potojećim partenrima i kooperatnima nastaviti.

"Izuzetno mi je drago što je proces akvizicije završen i što ćemo u narednom periodu moći da se koncentrišemo na dalje usavršavanje poslovnih performansi, uz veliku pomoć regionalnog lidera kakva je MK Group", naveo je Babović.

U saopštenju se navodi da Victoria Group sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK Group je tokom 35 godina poslovanja u agraru postala najveća vertikalno integrisana kompanija u tom sektoru u Srbiji, obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.