MK komerc će prodavati poljoprivredne proizvode u Africi i Aziji

MK Commerce, koja posluje u okviru MK Group, potpisala je ugovor o saradnji sa multinacionalnom kompanijom Cargill agricultura, čime je omogućen zajednički nastup na tržištima zemalja trećeg sveta.

Cargill je jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti trgovine žitaricama, a zahvaljujući ovom projektu i potpisanom ugovoru, poljoprivredni proizvodi MK Commerce biće dostupni i u zemljama Afrike i Azije.  Pored toga ovaj korak će svakako uticati na povećanje izvoznih rezultata Srbije.

"Ovu saradnju započeli smo u nameri da budemo ravnopravan igrač sa velikim svetskim kompanijama u oblasti trgovine poljoprivrednim proizvodima. Imajući u vidu naš strateški plan usmeren ka razvoju na novim tržištima, za kompaniju Cargill smo se odlučili ne samo zato što je jedna od vodećih u svojoj oblasti, već i zato što poseduje silosne kapacitete u luci Konstanca u Rumuniji, što je sa strateške strane jako značajno za MK Commerce", izjavio je Nemanja Vuković, izvršni direktor MK Commerce.
     
Pored toga što je jedna od najvećih multinacionalnih kompanija za trgovinu žitaricama i uljaricama, Cargill poseduje velike prerađivačke kapacitete za proizvodnju suncokretovog i sojinog ulja širom sveta. Izvorno su američka kompanija ali imaju silosne kapacitete gotovo na svakom kontinentu. Prisutni su u velikom broju zemalja u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

MK Commerce je vodeća kompanija za trgovinu žitaricama i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u Srbiji i zapošljava više od 400 radnika. Pored velikog broja otkupnih mesta, MK Commerce poseduje i značajne skladišne kapacitete.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara