Ilija Stojiljković FOTO: Univerzitet u Mejnu

Mladić iz Niša jedan od najboljih studenata prestižnog Univerziteta u SAD-u

Ilija Stojiljković FOTO: Univerzitet u Mejnu
Nišlija Ilija Stojiljković, proglašen je za izvanrednog studenta završne godine Univerziteta u Mejnu, koji spada u 500 najboljih univerziteta sveta prema prestižnoj Šangajskoj listi. 

On je najbolji ne samo u ocenama, nego i u brojnim vannastavnim aktivnostima, ali pre svega u košarci zbog koje je, kako je rekao, i odlučio da ode u Sjedinjene Američke Države, prenose Južne Vesti.

Ilija, koji je menadžer, kapiten i krilni centar u muškom košarkaškom timu Univerziteta u Mejnu, je poneo brojna priznanja za svoja košarkaška dostignuća proteklih godina, a ušao je i u najbolji tim istočne obale.


Bio je član grupe Sportisti protiv nasilja, Savetodavnog komiteta za sportiste na kampusu, a bio je i vršnjački mentor, navode na Univerzitetu. 

Spoj angažovanja, košarkaških dostignuća i uspeh u Poslovnoj školi koju završava, Stojiljkoviću su doneli laskavu titulu jednog od 10 najboljih studenata završne godine.

U SAD je na studije otišao nakon što je maturirao u Pravno-poslovnoj školi u Nišu. 

Uz sport, zanimao ga je biznis, pa je odlučio da studira menadžment. 

"Uspeo sam da se snađem jer se u Americi istrajnost i vredan rad nagrađuju. A i ja lično mislim da je to ključ uspeha, ne samo u košarci i studijama, već i u životu", priča Stojiljković.

Kada diplomira, planira da se vrati u Evropu i nastavi da se bavi košarkom, ali i da uportedo s tim nastavi da se školuje i započne master studije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara