MMSP do pet miliona bespovratne pomoći za nabavku opreme

Foto: Pixabay

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći za nabavku nove proizvodne opreme, opreme direktno uključene u proces proizvodnje dobara ili izvođenje građevinskih radova. Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti veći od pet miliona dinara.

Država sufinansira do 25 odsto neto vrednosti opreme, 70 odsto neto vrednosti opreme koja se nabavlja finansira iz kredita banaka ili lizing kompanija koji su partneri u programu, dok je preostalih pet odsto učešće samog privrednog subjekta.

Više hiljada građana podržalo peticiju ugostitelja za normalno radno vreme

Visina bespovatnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjetu određuje se u odnosu na broj zaposlenih po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja: jedan zaposlen - do jednog miliona dinara, dva do pet zaposlenih - do 2,5 miliona, šest i više zaposlenih - do pet miliona dinara.

Zainteresovani privredni subjekti zahtev mogu da podnesu zajedno sa kreditnim zahtevom u jednoj od banaka ili lizing kuće koja je patner u okviru programa, a spisak se nalazi na sajtu Ministarstva.

Javni poziv je otvoren dok se ne utroše raspoloživa sredstva, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara