"Moja prva plata": Od subote kreće potpisivanje ugovora sa kandidatima

Foto: Pixabay

Potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje (u nadležnoj filijali), poslodavaca i kandidata u okviru programa "Moja prva plata" planirano je da se obavi u periodu od 28. novembra do 14. decembra 2020. 

Poslodavac, kako se navodi na portalu Moja prva plata, treba da stupi u kontakt sa kandidatom i precizira datum početka programa. Taj datum mora da bude u periodu od 30. novembra do 14. decembra.

Za potrebe realizacije programa svim kandidatima obezbeđen namenski tekući račun kod banke "Poštanska štedionica", bez troškova održavanja računa, a uplata novčane naknade vršiće se isključivo na taj račun.

Narednih dana će službenici filijala NZS kontaktirati poslodavce telefonom ili mejlom, radi dobijanja podataka za zaključivanje ugovora sa kandidatima, kao i u vezi sa načinom i mestom njegovog potpisivanja.

Za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima biće naknadno objavljena.

Lista poslodavaca kojima je odobreno učešće na programu može da se pronađe na sledećem linku.

MOJA PRVA PLATA NE SME DA BUDE DŽEPARAC

Napominje se da i pored toga što država država finansira osposobljavanje mladih u iznosu od 20.000 dinara za one sa srednjim obrazovanjem i sa 24.000 dinara za kandidate sa visokim obrazovanjem, poslodavac može da im isplati i dodatna sredstva, sa odgovarajućim doprinosima.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara