Morate na Sajam? Evo šta treba poneti

Ministarstvo odbrane R.Srbije

Pacijenti sa blagom kliničkom slikom koji su pozitivni na koronavirus, a koji će biti smešteni na beogradski Sajam trebalo bi između ostalog da ponesu stvari potrebne za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake.  Kako se navodi u uputstvu Ministarstva zdravlja, pacijenti su obavezni da sa sobom ponesu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje piju kao redovnu terapiju.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će prvi pacijenti biti smešteni na Sajam od danas od osam ujutru.

Pacijentima će biti potrebno i da se obezbede sa peškirima, a po želji mogu da ponesu bade mantil, posteljinu, toalet papir i uburse, dok im je obavezno da sa sobom donesu čašu, najbolje plastičnu.

Ministarstvo zdravlja navodi da će postavljeni kreveti imati jednokratnu posteljinu, ali da pacijenti mogu da donesu svoju, a ista je situacija sa jastucima i ćebadima.

Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Navodi se da nije loše poneti i slušalice.

Napominje se da su hale sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i da poseduju adekvatno opremljene ordinacije, a pacijentima će na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška.

Sve hale Sajma se greju, u njima postoje toaleti, a obezbeđeni su dodatni toaleti i tuševi, poručuje Ministarstvo zdravlja i dodaje da svaka soba u halama ima i svoje priključke za struju.

Pacijentima smeštenim na Sajmu biće obezbeđena ishrana, a ceo Sajam pokriven je, kako se navodi, dobrom wi-fi konekcijom.

Pacijentima će biti dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje.

Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navodi se na cajtu covid19.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • pobuna

    neću na sajam u sns konc logor.

  • IvicaM.

    Ajde lepo ti psihijatri da pregledaju vas poltičare i onog genija koji se cerekao ko lud na brašno da je ovo najsmešniji virus na svetu, a sad paniči ko nezdrav, a pritom profesor na medicinskom fakultetu.