MUP: Rok za vađenje novih oružnih listova ipak 5. mart

Foto: Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je danas građane Srbije koji u prethodne četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju da to što pre učine, podsećajući da rok za vađenje novih oružnih listova ističe 5. marta.

U saopštenju se navodi da se zahtev za to podnosi u nadležnoj organizaciojoj jedinici MUP-a, a da će svi zahtevi podneti do tog datuma biti uzeti u razmatranje, uz mogućnost da dokumentacija bude naknado dopunjena ako je nepotpuna.

"Ističemo da je novim Zakonom o republičkim administrativnim taksama koji je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da taksa za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, od decembra iznosi 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima cena takse 1.330 dinara.

"Takođe, podsećamo i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu, kako bi građani imali dovolјno vremena da podnesu zahtev za nove isprave", zaključuje se u saopštenju. 

Zakonom o oružju koji je usvojen 2016. godine je građanima dat period od tri godine da obezbede nova dokumenta, a Vlada Srbije je prošle zime predložila da se taj rok dodatno produži za godinu dana.

List Politika naveo je da je uprkos tome u proteklih 12 meseci, iz nedovoljno jasnih razloga, nije zamenjena ni petina oružnih listova, kao i da se očekuju gužve i u policijskim stanicama i domovima zdravlja, obzirom da je do primene ostalo tri nedelje.

ROK ZA VAĐENJE NOVIH ORUŽNIH LISTOVA ISTIČE U MARTU, ZAMENJENO SVEGA PETINA

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara