Na Beogradskom sajmu počeli sajmovi Nautike i Hortikulture

Na Beogradskom sajmu danas su uz stihove i muziku Ribolovačke pesme – Dunavom još, šibaju vetrovi… u izvođenju Žike Jelića i Nikole Čuturila, svečano otvorene dve manifestacije – jubilarni, 40. Sajam nautike, lova i ribolova i 23. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair 2018, sa kojim u paketu idu i tri srodne izložbe – 21. Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 2. Izložba organskih proizvoda Organic Fest.

Sajmove je otvorio Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podsetio da tokom godine prisustvuje otvaranju više manifestacija, ali je izdvojio Sajam hortikulture:

"Ovo je deseta godina zaredom da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podržava sve ono što rade naši vredni domaćini u najrazličitijim oblastima, a isto toliko malim proizvođačima pomažemo da izađu na tržište. Sajam hortikulture je bitan promotivno – mnogo toga može da se vidi, ali je i edukativan, jer mnogo toga može i da se nauči", rekao je Stanojević.

pošaljite komentar

Nema komentara