Na pomolu rešenje za deo Mirijevskog potoka u Beogradu

Foto: Pixabay

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić doneo je rešenje na osnovu kojeg će Opština Zvezdara moći da izradi tehničku dokumentaciju i izvede radove na uređenju dela Mirijevskog potoka, preneo je Beoinfo. Mirijevski potok de skoro celim svojim tokom postao stecište otpadnih voda.

Radovi će se, kako se navodi obaviti od zacevljenog dela potoka u Ulici Matice srpske, uzvodno u dužini od 285 metara, do Ulice Marije Crnobori 9 u naselju Mirijevo.

U ovom momentu zacevljavanje dela Mirijevskog potoka predstavlja tehničko rešenje kojim se uklanjaju neprijatni mirisi, koji su posebno izraženi tokom leta, istakao je Radojičić.  

On je dodao da izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđuje i finansira Opština Zvezdara, dok će izvođenje radova finansirati Grad Beograd.

Realizacija projekta očekuje se, kako je precizirao, do sredine avgusta, njegova vrednost je oko 73 miliona dinara.

Radove će izvoditi Javno vodoprivredno preduzeće Beogradvode, naveo je Radojičić.

MIRIJEVSKI POTOK I DALJE JE DVLJA DEPONIJA I KANALIZACIJA

Nova ekonomija je već pisala o zagađenju Mirijevskog potoka, ali u delu toka koji se nalazi blizu ušća u rukavac reke Dunav.

Geolog Branislav Božović tada je objasnio za Novu ekonomiju da je Mirijevski potok zapravo pretvoren u odvod otpadnih voda jer na tom području duž Mirijevskog bulevara nije izgrađena kanalizacija.

Ipak radovi o kojima govori gradonačelnik Beograda, neće se odnositi na donji deo Mirijevskog potoka duž Mirijevskog bulevara o čijem je zagađenju pisao naš portal.

Ipak radovi koji predstoje najverovatnije će rešiti probleme koje sa smradom kanalizacije imaju stanovnici dela ulice Matice srpske, Rableove, kao i ulice Marije Crnobori u naselju Mirijevo.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara