Na Sajmu turizma izlagači iz 55 zemalja

Na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 18. do 21. februara na Beogradskom sajmu, predstaviće se više od 1.153 izlagača iz 55 zemalja, najavili su  organizatori.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je na konferenciji za novinare da će ove godine na sajmu biti predstavljen rekordan broj učesnika i dve nove zemlje Namibija i Malezija.

On je podsetio da je prošle godine na sajmu bilo 70.000 posetilaca, a da se ove godine očekuje 75.000 i istakao da je ovo najveći sajam u jugistočnoj Evropi, a da spada u prvih sedam u Evropi.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, a sledeće godine će to biti Crna Gora.

"Primećeno je da se, nakon što neka zemlja bude partner na sajmu, povećava broj turista iz te zemlje koji posećuju Srbiju", dodao je Ljajić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je 2015. godina bila za Beograd najuspešnija u turizmu i da je ostvareno 1,6 miliona noćenja, a da je prihod od boravišnih taksi povećan za 25 odsto.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je da će tema TOS-a na sajmu biti "Dunav, reke i jezera", a povodom obeležavanje jubileja 160 godina od rodjenja Nikole Tesle na štandu će biti predstavljen i Teslin kutak.

Pod sloganom "Gde još niste bili?" u šest izložbenih hala okupiće se najznačajnije turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata i ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Izlagači na Sajmu turizma i ove godine će posetiocima ponuditi niže cene i do 40 odsto.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije 12. Medjunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, 7. Sajam vina BeoWine i 12. Sajam suvenira.

Radno vreme sajma turizma u četvrtak, 18. februara je od 10.00 do 18.00, 19. i 20. februara od 10.00 do 19.00, a u nedelju, 21. februara od 10.00 do 17.00.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara