Goran Vesić FOTO: N1

Goran Vesić

Na Savskom trgu pravimo Spomenik Stefanu Nemanji, na predlog Aleksandra Vučića

Goran Vesić FOTO: N1
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstaviće pobedničko rešenje međunarodnog konkursa za uređenje Savskog trga koje će tom mestu dati novi izgled.

"Na centralnom mestu nalaziće se Spomenik Stefanu Nemanji, ispred glavnog ulaza u nekadašnju Glavnu železničku stanicu. Biće uređena i velika pešačka zona, saobraćaj će ići po obodu trga, osim tramvaja koji će se kretati kroz sam trg. Ulice Savska i Karađorđeva će biti rekonstruisane i u drugoj polovini godine završićemo i dobiti rekonstruisan Savski trg", rekao je Vesić gostujući na Studiju B, saopštila je Gradska uprava. 

On je precizirao da će spomenik biti visok 28 metara i da će dominirati trgom, podsetivši da se spomenik podiže na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

"Podizanjem tog spomenika ovaj deo grada dobiće svoj centar, jer će se na tom modernom trgu ubuduće nalaziti i stanica metroa i uspostaviti još jedna veza između starog i novog Beograda", istakao je Vesić. 

Govoreći o kulturnom nalazištu na Trgu republike, Vesić je rekao da je ono konzervirano i da se sada preko postavljaju ploče, prema odluci stručne komisije, koju su formirali Zavod za zaštitu spomenika i Ministarstvo kulture.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara