NBS zabranila naplaćivanje provizije na donacije za borbu protiv korone

Foto: Pixabay

Narodna banka Srbije (NBS) usvojila je odluku kojom se zabranjuje naplaćivanje naknada ili bilo kojih drugih troškova u platnom prometu prilikom doniranja na namenske račune Republike Srbije, koji su otvoreni radi prijema donacija u borbi protiv koronavirusa.

"U skladu s ovom odlukom, banke, institucije elektronskog novca, platne institucije i JP 'Pošta Srbije' ne mogu od korisnika platnih usluga naplatiti naknadu za uplate i prenose na navedene račune, bez obzira na to da li se ove transakcije izvršavaju kao uplata na šalteru pružalaca platnih usluga, kao prenos sa tekućeg ili drugog platnog računa, ili pružanjem druge vrste platne usluge", navodi se u saopštenju.

Mera se odnosi na direktne uplate ili prenos novca sa računa, u dinarima ili u evrima, a NBS pri izvršavanju tih transakcija neće naplaćivati naknade za izvšenje koja sama naplaćuje finansijskim institucijama.

Spisak namenskih računa na koje se mogu izvršiti uplate donacija za borbu protiv epidemije koronavirusa dostupan je    OVDE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara