Neša Roming širi posao na izdavanje nekretnina

FOTO: Mihajlo Anđelković/Wikimedia Commons

Nova kompanija Nenada Kovača, poznatog pod nadimkom Neša Roming, dobila je odobrenje da kupi poslovnu zgradu na Novom Beogradu gde će izdavati komercijalni i maloprodajni prostor.

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji “Milankovića Rent”, u krajnjem vlasništvu Kovača, kupovinu zgrade od 12.900 kvadratnih metara na adresi Milutina Milankovića 7b od slovenačke Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Prema podacima katastra nepokretnosti, “Milankovića Rent” je upisan kao nosilac prava na ovom objektu 6. februara ove godine. 

“Kompanija je osnovana samo sa jednim ciljem, a to je kupovina nekretnine koja je predmet koncentracije. Podnosilac prijave do sada nije ostvario bilo kakve prihode, a nije imao ni nekretnine bilo u vlasništvu, bilo u zakupu”, navodi se u rešenju Komisije.

“Milankovića Rent” je osnovan 28. januara prošle godine i u stoprocentnom je vlasništvu preduzeća Koefik, čiji je jedini vlasnik Nenad Kovač, prema podacima Agencije za privredne registre.

Kovač je u javnosti poznat kao poslovni partner Nikole Petrovića, bivšeg direktora Elektromreža Srbije (EMS) i kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mreža Kovačevih kompanija uključuje firme Roaming Electronics, koja je vlasnik Tehnomanije, Roaming Networks, Elektromontaža, 105paopet i brojne druge.

Kako je pisao CINS 2018. godine, firme Nenada Kovača su sklopile poslove sa državom vredne oko 145 miliona evra u periodu od 10 godina.

Njegova preduzeća sarađivala su sa EMS, Telekomom, Poštom Srbije, Aerodromom Nikola Tesla, Bezbednosno informativnom agencijom i drugima.

Kovač je povezan i sa poslom uvođenja Bus Plus sistema u gradskom prevozu Beograda. Nakon što je postao vlasnik Roaming Electronics, ćerka firma tog preduzeća, Lanus, osnovala je kompaniju Apex Solution Technology, koja je 2010. bila deo konzorcijuma koji je dobio posao naplate karata u javnom prevozu.

Plan za metro „jedan od najkontroverznijih“ u decenijskom planiranju Beograda

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara