FOTO: Ne davimo Beograd

Ne davimo Beograd: Potreban bojkot izbora ako vlast nastavi da ignoriše zahteve građana

FOTO: Ne davimo Beograd
Inicijativa Ne davimo Beograd, u saradnji sa partnerima iz Građanskog fronta iznela je predlog aktivnosti pomoću kojih bi se uspostavile demokratija i pravedan sistem vlasti. 

"Predlažemo skup aktivnosti u čijem sprovođenju mislimo da bi trebalo da učestvuju svi politički akteri kojima je stalo da se smeni postojeći autokratski režim i prekine sa postojećom politikom siromaštva i ucenjivana građana, a da se uspostave temelji demokratske države i principi vladavine prava, kako bi se omogućila socijalna sigurnost i poštovanje dostojanstva svih naših građana" kažu iz ove organizacije.

Iz Inicijative navode da bi to podrazumevalo zajednički rad na kreiranju uslova za fer i slobodne izbore, a to bi uključivalo saradnju sa organizacijama civilnog društva koje se profesionalno i nepristrasno bave izbornim procesima sa ciljem da se predloži set mera koje bi dugoročno obezbedile građanima slobodu glasa i smenjivost postojeće, ali i svake buduće vlasti demokratskim putem. 

"Predlažemo set zajedničkih mera, između ostalog i bojkot narednih izbora, ukoliko vlast nastavi da ignoriše zahteve građana koji protestuju svake nedelje u sve više gradova Srbije, a nastavak borbe svim raspoloživim legalnim sredstvima kroz proteste, protestne akcije i mobilizaciju građana", navode iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Ono za šta se zalažu, kako navode, je transparentan rad, apsolutno uvažavanje različitosti nacionalne, rodne, verske ili seksualne orijentacije, i suprotstavljanje svim oblicima nasilja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara