Ne da(vi)mo Beograd: Siniša Mali se opet sakrio od građana

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd ocenila je danas da se gradonačelnik Beograda Siniša Mali ponovo sakrio od građana tako što je zbog najavljenog protesta građana koji zahtevaju njegovu smenu i odgovornost  odložio sednicu Skupštine grada koja je bila zakazana za sredu.

Inicijativa u saopštenju ocenjuje da je posebno bitno da se snaga sistema pokaže na primeru gradonačelnika i drugih bahatih moćnika, a ne kao do sada na slabima, siromašnima i nemoćnima.

"Sa nestrpljenjem očekujemo prvu sednicu Skupštine grada Beograda na čijem dnevnom redu se mora naći smena bahatog vođe nasilnika i rušitelja Beograda. Siniša, odbrojavanje je počelo! Vreme je za odgovornost", navela je Inicijative povodom toga što je sednica Skupštine grada zakazana za 7. jun otkazana.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podsetila je da je pozvala građane na protest nakon što je objavljeno da smena gradonačelnika nije na dnevnom redu sednice zakazane za sredu.

Potest je zakazan u vreme početka sednice kako bi građani zahtevali da Mali podnese ostavku odmah, bez odlaganja, prenemaganja i opravdavanja i bez kupovine vremena najavama povlačenja.

Kako se dodaje u saopšenju, umesto krivične odgovornosti Malog i istrage stižu plaćeni oglasi u novinama, neiskreni hvalospevi i žalopojka.

"Siniša Mali i svi odgovorni za rušenje u Savamali, ali i za sve ono što je usledilo nakon toga sa uprezanjem celog državnog aparata u zataškavanje zločina, moraju odgovarati", navodi Incijativa. Inicijativa podseća da je u interesu svih gradjana da se zakoni poštuju i da pravosudni sistem radi, bez obzira na ekonomski ili politički status pojedinaca koji su se o njega ogrešili.

"Posebno je bitno da se snaga sistema pokaže na primeru gradonačelnika i drugih bahatih moćnika, a ne na slabima, siromašnima i nemoćnima kao što je to do sada bio slučaj. Zločin ne sme proći nekažnjeno", ocenjeno je u saopštenju.

Inicijativa navodi da se ne sme dozvoliti da tužilaštvo ćuti više od godinu dana kada su gradonačelnikove afere u pitanju, a da sudski izvršitelji preko noći izbacuju ljude na ulicu zbog dugova.

"Da se na obe strane reke gradi nelegalno i bahato, a da nam se rušenje tri napuštene zgrade prikazuje kao uspeh u borbi protiv nelegalnih objekata. Da se grade milionske muzičke fontane, a da se bolnice raspadaju i muzeji stoje decenijama zatvoreni. Da deponija gori sada već nedeljama, da je polovina pešačkog dela Brankovog mosta zatvorena godinama…", podsetila je Inicijativa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.