Nebojša Perić, PrintScreen Skupština Srbije

Nebojša Perić novi predsednik Komisije za zaštitu konkurencije

Nebojša Perić, PrintScreen Skupština Srbije

Dosadašnji direktor JKP „Drugi oktobar" iz Vršca Nebojša Perić (1977)  novi je  predsednik Komisije za zaštitu konkurencije i na tom mestu zameniće dr Miloja Obradovića. 

Perić je, na predlog skupštinskog odbora za privredu, bio jedini kandidat za predsednika komisije. Odluku o izboru Perića donela je Skupština Srbije na sednici održanoj 14. novembra, objavljeno je u Službenom glasniku. 

Nebojšu Perića je na skupštinskom odboru lično predložila zamenica predsednica skupštinskog odbora iz redova Srpske napredne stranke, Aleksandra Tomić. Kako je obrazložila, potrebna je "sveža krv koja bi promenila ne samo način funkcionisanja Komisije već i prustup u društvu ko sve može da priča o ovoj temi”. 

Kako je navela, treba proširiti krug kanditata za predsednika koji nisu ni bivši ni sadašnji članovi Komisije za zaštitu konkurencije.

Inače za predsednika Komisije se prijavio i aktuelni predsednik prof. dr Miloje Obradović, ali on nije dobio dovoljan broj glasova prisutnih članova skupštinskog odbora.

"Ne mislim da je Miloje Obradović loše radio, treba da zauzme određena mesta u ovoj oblasti sa nekog drugog aspekta, pogotovu što nam sledi novi zakon o zaštiti konkurencije”, kazala je Tomić.

U Perićevoj biografiji objavljenoj na sajtu Skupštine Srbije, stoji da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, ali ne i koje godine je upisao i završio fakultet.

Po završetku fakulteta obavljao je poslove sudijskog pripravnika, saradnika u Osnovnom javnom tužilaštvu a nakon toga bavio se zastupanjem pravnih i fizičkih lica u stvarno-pravnim, upravnim i privrednim odnosima.

Od 2009. godine zaposlen je u JKP "Parking servis" Beograd. Prvo radno angažovanje u navedenom preduzeću bilo je na radnom mestu Direktora za pravne, kadrovske i opšte poslove, od 2014. godine na radnom mestu Direktora za korporativne poslove a od 2016. godine na radnom mestu Izvršnog direktora za pravne, finansijske i komercijalne poslove.

U okviru Udruženja parkirališta Srbije, "sastavljenog od najznačajnijih preduzeća koja obavljaju delatnost parkiranja u Srbiji”, rukovodio je Timom za pravno-ekonomska pitanja, čiji je cilj pomoć članicama u rešavanju tekućih problema, navodi se u biografiji.

U novembru 2016. imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća "Drugi oktobar" u Vršcu, a godinu dana kasnije i za direktora istog preduzeća.

Povodom obaveza poznavanja oblasti korporativnog upravljanja, poseduje i sertifikat sa specijalističkog seminara "Korporativno upravljanje u javnim preduzećima i privrednim društvima" , u organizaciji Instituta za poslovna istraživanja Beograd.

Njegov motiv da se prijavi je "profesionalne prirode” jer je, kako je rekao, video da može da ostvari profesionalni napredak i da je reč o oblasti koja je strateški važna za državu i blagostanje građana.

Obrazlažući kako bi on vodio Komisiju ako dobije podršku skupštinske većine, on je rekao da je neophodno da se napravi lista osetljivih grana privrede koje će biti podložne sektorskim analizama, koje targetiraju najveću populaciju potrošača. 

"Neophodno je da se radi na razvijanju pokajničkog instituta koji još nije zaživeo kod nas jer postoje kulturološke prepreke da se učesnici u restriktivnim sporazumima odluče da prijave druge učesnike restriktivnog sporazuma”, ocenio je Perić.

PROČITAJTE JOŠ: MALINARI: KO JE JAČI, DRŽAVA ILI KARTEL HLADNJAČARA?
 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara