Branislav Nedimović FOTO: N1

Nedimović: Pouzdana kompanija preuzela PKB

Branislav Nedimović FOTO: N1

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je da je ponuda "Al Dahre" za kupovinu PKB-a dobra i da dolazi od pouzdane kompanije.

"Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje određuje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremninu u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra", izjavio je ministar gostujući na RTS.

Povodom različitih ocena o prodaji PKB-a, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

- Pretvaranje poljoprivrednog u gradevinsko zemljište nije jednostavan proces, a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošcu. Mi, Srbi, volimo teorije zavere, ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane - zaključio je Nedimović.

Kompanija "Al Dahra" proglašena je kupcem PKB-a, za koji je ponudila 105,055 miliona evra.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara