Negativne reakcije na odluku da se niški aerodrom bez nadoknade ustupi Republici

Povodom odluke gradske vlasti Niša da niški aerodrom bez nadoknade ustupi Republici, danas reakcije.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju zatražila je hitnu smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i svih članova Gradskog veća.

U saopštenju ove koalicije se navodi da je ta odluka "sraman čin", jer je aerodrom razvijan parama građana Niša koji njima i pripada, a ne, kako kažu, privremenoj vlasti u tom gradu. 

"Reč je o resursu koji smo gradili za buduće generacije Nišlija i nijedna vlast nema prava da nam to oduzima", navodi se u saopštenju. 

Povodom ustupanja gradskog aerodroma Republici, ranije su negodovali i Pokret slobodnih građana Niš kao i Nova stranka. 

Pokret slobodnih građana je zatražio od odbornika u niškoj skupštini da zaustave tu odluku na prvoj narednoj sednici, kao i da iniciraju postupak za razrešenje gradonačelnika i svih većnika koji su čestvovali u toj odluci. 

Gradski odbor Nove stranke u Nišu pozvao je sinoć rukovodstvo grada na odgovornost i zatražio od gradskih odbornika da ne usvoje odluku o ustupanju arodroma "Konstantin Veliki" državi bez nakande. 

Gradsko veće Niša u petak je jednoglasno usvojilo odluku da se niški aerodrom ustupi državi, a tu odluku treba da potvrdi i gradska skupština.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara