Foto: Pixabay

Nektar otvorio najveću plantažu organskih jabuka

Foto: Pixabay
Firma koja se bavi proizvodnjom voćnih sokova, Nectar d.o.o. otvorila je plantažu organskih jabuka u Vladičinom Hanu, koja će biti najveća takva plantaža u Srbiji, prenosi N1.  

"Danas s ponosom otvaramo najveće plantaže organskih jabuka u Srbiji na 45 hektara, a plan je da u naredne četiri godine zasadimo svih 114 hektara. Očekujemo da već u prvoj godini prinos bude čak 500 tona najboljih sorti organskih jabuka", rekao je generalni direktor Nektar grupe Mihailo Janković i dodao da će se ove jabuke koristiti za proizvodnju dečije organske hrane, „Life" organskih sokova i ceđenih organskih sokova. 

"Do sada smo u Vladičinom Hanu uložili više od 15 miliona evra jer želimo da, zajedno s državom i lokalnom samoupravom revitalizujemo ovaj kraj", istakao je Janković.

Cilj je podstaći mlade poljoprivednike da se vrate na selo, a drugima pomoći tako što će imati siguran otkup u Vladičinom Hanu i okolini gde je i najveća fabrika Nektara za preradu voća i povrća.

Za 20 godina kompanija Nektar je ostvarila više od milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji, obezbedila 5.500 radnih mesta, izgradila 30 brendova i sa 22 odsto tržišnog učešća lider je na regionalnom tržištu sokova. Ta kompanija ima šest fabrika u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Sloveniji, a u sastavu Nektar grupe posluju i Heba i Fruktal (Fructal), navodi se u saopštenju N1. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara