Fabrika Tenis u Nemačkoj FOTO: Tenis

Ministarstvo poljoprivrede:

Nemačka kompanija Tenis zatražila odlaganje investicije u Srbiji

Fabrika Tenis u Nemačkoj FOTO: Tenis
Nemačka kompanija Tenis zatražila je odlaganje najavljene investicije u Srbiji, potvrdili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode, Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta Ministarstva poljoprivrede je to odobrila i takav predlog prosledila Gradu Kikindi na odlučivanje. 

"Komisija za davanje saglasnosti za investicione planove u postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta je na molbu kompanije Tenis dala predlog za odlaganje investicije i prosledila ga Gradu Kikindi na odlučivanje", kažu u Ministarstvu poljoprivrede za Tanjug. 

"Podsećamo da s kompanijom Tenis nije potpisan ugovor, već je samo podnet investicioni plan koji je odobrila Komisija. Imajući u vidu da ugovor još nije potpisan, Komisija je dala predlog za odlaganje investicije", kažu u resornom ministarstvu. 

Državno zemljište na teritoriji Grada Kikinde koje je bilo predmet zakupa, izdaje se redovno poljoprivrednicima na licitacijama do početka realizacije investicije, navode u Ministarstvu. 

Vlada Srbije potpisala je 2015. godine s nemačkim proizvođačem mesa Memorandum o razumevanju za odgoj tri miliona tovnih svinja godišnje u Srbiji, a plan je bio da ova kompanija ima proizvodnju na 20 farmi u Srbiji. 

Nemački Tenis je jedan od najvećih proizvođača svinja u Evropi koji godišnje uzgoji oko 17 miliona svinja, ali i oko 400.000 goveda, i koja ima obrt veći od pet milijardi evra po godini.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara