FOTO: Pixabay

Nemačkoj firmi Bojsen 10.000 evra po radnom mestu

FOTO: Pixabay

Država je dodelila subvenciju od četiri miliona evra nemačkoj kompaniji Bojsen (Boysen) za izgradnju fabrike za proizvodnju izduvnih sistema za automobile i kamione u Subotici.

Bojsen se zauzvrat obavezao da zaposli najmanje 400 novih radnika na neodređeno do kraja 2023. godine, a osnovna zarada zaposlenih mora da bude najmanje 20 odsto veća od minimalca.

Ta kompanija se takođe obavestila da uloži najmanje 55,5 miliona evra u osnovna sredstva i ne smanjuje broj zaposlenih ispod 400 tokom pet godina po završetku investicionog projekta.

Subvencija će biti isplaćena u četiri nejednake tranše, 2020, 2021, 2022. i 2023. godine, vidi se iz ugovora te firme sa Ministarstvom privrede.

Bojsenu iz Subotice takođe je besplatno ustupljeno 10 hektara zemljišta odlukom Skupštine grada tog grada od avgusta ove godine, o čemu su izvestili mediji.

Bojsen, punim imenom Boysen Abgassysteme d.o.o. Subotica, osnovan je 9. jula 2018. godine od strane Boysen Management iz Nemačke.

Kako se navodi u ugovoru, Boysen Management posluje u okviru Boysen grupacije i preko svojih 12 zavisnih društava poseduje pogone za proizvodnju u Nemačkoj, Kini, Južnoafričkoj Republici i Indiji.

Glavna tržišta su mu uglavnom zemlje EU, a najznačajniji klijenti Mercedes-Benc, Audi, Bentli, Porše, Bugati, MAN, Folksvagen i drugi.

Boysen Management je u 2018. godini ostvario procenjeni konsolidovani prihod od 1.488.000.000 evra, stoji u ugovoru sa Ministastvom privrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Evo koliko je država dala subvencija Teodosićevom hotelu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Miki

    Gde se moze prijaviti za posao ?

  • Slavko

    Za to i postoje kolonije!

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.