Ilustracija, Foto: Pexels

Nema „antiejdža“ na crno

Ilustracija, Foto: Pexels
Objekti u kojima se vrše estetske procedure, plastične operacije i antienjdž tretmani bići podvrgnuti strogim inspekcijskim kontrolama, pišu Verečnje novosti.

Kako za Novosti kažu iz Republičke stručne komisije za plastičnu hirurgiju Ministarstva zdravlja, lekarima koji obavljaju ovakve zahvate bez završene specijalizacije iz plastične hirurgije biti oduzeta licenca.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema slovu zakona, tretmani poput mezoterapije, ubrizgavanja botoksa, hijelurona i hemijskog pilinga mogu da se obavljaju mogu da se obavljaju isključivo u državnim i privatnim zdravstenim ustanovama.

Međutim, ove usluge proširile su se i van navedenih ustanova, pa su sada dostupne čak i u frizerskim salonima, apotekama i fitnes centrima, piše ovaj dnevni list.

Često se dešava da lekari na drugoj ili trećoj godini specijalizacije iz plastične hirurgije, pa čak i specijalizanti iz sasvim drugih oblasti rade ovakve tretmane, a da pritom uopšte nisu kvalifikovani.

Da stvar bude gora, postoje slučajevi i kada ove tretmane rade i lica koja su završila kurseve od dva-tri meseca, koja kasnije i sami postaju „edukatori".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara