FOTO: Nova ekonomija

Nema objašnjenja za odbijanje avio linije Niš - Hurgada

FOTO: Nova ekonomija

Iako je još pre mesec dana obelodanjeno da nema ništa od letova iz Niša do popularnog egipatskog letovališta Hurgada, i dalje se ne zna zašto je tako odlučeno. Na pitanje zašto je odbijen zahtev egipatske avio-kompanije da leti iz Niša za Hurgadu nije želala da govori nijedna nadležna istitucija.

Kako pišu Južne vesti, odgovori na novinarska pitanja nisu stigli ni iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstva saobraćaja, niti od novopostavljenog direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića.

Portal sa juga Srbije podseća da je potencijalnu avio-liniju iz prestonice juga Srbije do egipatskog grada najavio je u martu ambasador ove zemlje u Srbiji Amr Alguveilija, kada su je sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem ocenili kao veliku i neiskorišćenu šansu za povezivanje dva grada ne samo zbog turizma, već i privredne saradnje.

Podsećamo, izmenama zakona o vazdušnom saobraćaju prošle godine, Vlada je odlučila da subvencioniše  12 linija od nacionalnog značaja ka Nemačkoj, Austriji, Italiji, Švedskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Crnoj Gori. 

Pre nekoliko dana, na tenderu je ove linije dobila Air Serbia, čime kompaniji sleduju subvencije od 15 miliona evra u naredne tri godine.

PROČITAJTE JOŠ: VIZ ER PONOVO LETI OD NIŠA DO MALMEA

DRŽAVA SUBVENCIJA RASTERUJE KOMPANIJE SA NIŠKOG AERODROMA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Syam

    Pa mozda tu Ima neceg drugog a NE nekakve zelje za monopolom . Pre svega Nis nije daleko od Kosova. Sa povratkom islamista , mozda Ima vise razloga za zabrinutost . Ili mozda postoji neki drugi bezbedonosni rizik o kojem se ne moze javno govoriti.

  • Мр Радомир Шћепановић

    Још једна српска глупост! држање монопола београдског аеродрома и кочење равоја аеродрома у Нишу!