Foto: Nova ekonomija

Nema zime za domaće saobraćajne inženjere

Foto: Nova ekonomija
Zaminanje saobraćajnog inženjera izuzetno je traženo kako u svetu, tako i kod nas, a studente  godine Saobraćajnog fakulteta iz Beograda privrednici regrutuju još tokom treće godine studija, piše Politika.

Diplomci samo nekoliko meseci po završetku fakulteta kreću sa radom u domaćim ili internacionalnim kompanijama iz oblasti saobraćaja, dok, primera radi, na birou rada u ovom momentu nema nijednog tehnologa za logistiku PTT saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako za Politiku kaže prof. dr Nebojša Bošković, dekan saobraćajnog fakulteta, njihovi studenti, bez obzira na usmerenje, imaju dobre šanse za zaposlenje, posebno, jer su ta zanimanja deficitarna.

Kako dalje objašnjava, na to je uticao razvoj infrastrukture, te je potražnja za inženjerima drumskog i vazdušnog saobraćaja, ali i onim koji se bave telekomunikacijama i prenosom pošiljaka, dok je razvoj trgovine doprino većoj potrebi za logističarima.

On dodaje da je tražnja za saobraćajnim inženjerima veća nego i inostranstvu, gde je stopa potražnje za ovakvim profilom 20 odsto, a kod nas 40 odsto.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.