Nepalska firma 'Sinovejšn grup' praviće nudle i testeninu u Rumi

U Rumi je pre manje od godinu postavljen kamen temeljac nepalske kompanije Sinovejšn grup, koja će proizvoditi nudle, rezance i druge vrste testenina.

Vrednost investicije u Industrijskoj zoni Rumska petlja procenjena je na 8,5 miliona evra, a u naredne tri godine će iznositi nešto više od 13 miliona.

Izgradnja nepalske kompanije nudli sada je privredena kraju i u toku je izgradnja infrastrukture oko objekta, dok se zvaničan početak proizvodnje i prva zaposlenja očekuju sredinom narednog meseca. 

Prva investicija u Evropi nepalske kompanije Sinovejšn grup, koja posluje u okviru Chaudhary Group, već polovinom narednog meseca u prvoj fazi zaposliće 409 radnika, a kasnije još 800. 

Krajem prošle godine vlasnik nepalske kompanije Binod Čaudri je prilikom boravka u Rumi najavio da će nudlama proizvedenim u tom sremskom gradu biti snabdevana cela Evropa. 

Naglasio je da su opština Ruma, kao i Vlada Srbije, pružili veliku podršku za tu investiciju, koja će biti veliki podsticaj sremskim poljoprivrednicima jer će se za proizvodnju nudli koristiti domaće sirovine. 

"Investiranje u Rumi nam sigurno širom otvara vrata evropskog tržišta i samo je pitanje vremena, koje se meri mesecima, kada će Ruma postati evropski poznata upravo po našim Njai Njai nudlama", naglasio je Čaudri. 

Po njegovim rečima, nema bolje spone Istoka i Zapada od Srbije – Srbija i Ruma su pobedile mnoge zemlje koju su na početku ravnopravno konkurisale za prvu nepalsku investiciju u Evropi. 

Lokalna samouprava, po rečima predsednika opštine Ruma Slađana Mančića, učinila je sve da opravda poverenje nepalske kompanije da njihova prva investicija na Starom kontinentu bude upravo u tom gradu. 

"To je ujedno i potvrda spremnosti lokalne samouprave da bude pravi partner investitorima", rekao je. 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara