FOTO: Pixabay

Do početka Nove godine bez vaučera

Nestašica vaučera za novorođenčad u Nišu

FOTO: Pixabay
Nestašica vaučera za novorođenčad na koju se ovih dana žale roditelji u Nišu potrajaće do početka Nove godine.

Tada će početi njihova raspodela i za bebe koje su rođene ovih dana, izjavila je sekretarka Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović. 

Ona je istakla da su poslednji od 550 vaučera podeljeni krajem novembra, a da je sekretarijat juče pokrenuo proceduru javne nabavke vaučera u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. 

"Vaučeri koje smo do sada delili bili su vredni nešto više od 17.000 dinara, a koliko će biti vrednost novih znaćemo tek pošto bude zavšena javna nabavka. Na prethodnoj javnoj nabavci najbolju ponudu dala je firma Pertini toys tako da su roditelji mogli vaučerima da kupuju u toj radnji", izjavila je Popović agenciji Beta. 

Ona je kazala da veruje da naredne godine neće biti pauze u raspodeli vaučera jer se nova javna nabavka planira odmah po usvajanju budžeta. 

"Ove godine smo morali da sačekamo rebalans budžeta i obezbeđivanje dodatnih sredstava da bi raspisali novu javnu nabavku", kazala je Popović. 

Pojedini roditelji koji su dobili vaučere za bebe prodavali su ih preko društvenih grupa za 15.000 dinara, uz objašnjenje da im je novac potrebniji od igračaka. 

Veliki broj roditelja bio je nezadovoljan izabranom radnjom, jer kako su naveli, Pertini toys prodaje prvenstveno igračke, dok ima malu ponudu opreme za bebe. 

Roditelji novorođenčadi u Nišu dobijaju vaučere umesto paketa za bebe, u vrednosti trećine prosečne plate, što iznosi oko 15.000 dinara.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara