Nišlije se žale da za svoje pare na PCR test čekaju i do tri nedelje

Foto: Pixabay

Građani Niša kažu da imaju problema da se vrate u inostranstvo, jer na neophodan PCR test, koji je neophodan za put čekaju nedeljama, pišu Južne vesti

Sve to se dešava i pored činjnice da nova otvorena laboratorija "Vatreno oko" u tom gradu može da odradi i do hiljadu testova dnevno.

"Prijatelj je želeo iz Nemačke da dođe u Srbiju krajem nedelje da vidi roditelje i da ostane nekoliko dana, pa da se negde oko 18. avgusta vrati. Obratila sam IZJZ Niš da bih mu zakazala termin i javila proceduru. Dobila sam odgovor da je prvi slobodan termin za PCR test 31. avgust uz opasku da i njima nije jasno šta se zbiva sa "Vatrenim okom" i da je Srbija zemlja u koju nikako ne treba dolaziti", kaže čitateljka Južnih vesti.

U Institutu za javno zdravlje (IZJZ) u Nišu su ranije tvrdili da na stanju imaju oko 17 hiljada PCR testova i da se rezultati rade po sistemu "danas za sutra".

Problem imaju i oni koji bi nakon posete rodbini u Srbiji hteli da se vrate nazad, za šta im je potreban negativan PCR test.

ŠTA SE U STVARI DOGAĐA

Zašto "Vatreno oko" nije ubrzalo proceduru od koje mnogi zavise pitaju i drugi i kažu da im zbog čekanja na testiranje propadaju poslovi i ne znaju šta da rade.

"Pokušavamo da spasimo poslove. Od poslovnih putovanja nema ništa",  javljaju čitaoci.

O čekanju koje traje nedeljama Južnim vestima, kako se navodi odgovor iz Instituta za javno zdravlje nije stigao.

Građani pitaju i da li je svečano otvorena laboratorija političko bojenje istine i još jedno otvaranje "Potemkinovog sela".

Južne vesti podećaju i da je problem sa čekanjem testiranja postojao i pre otvaranja laboratorije "Vatreno oko", o čemu su svedočili građani.

Neki od njih su tada, kao i sada na test čekali i po tri nedelje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara