Ilustracija FOTO: Pixabay

Ništa od obećane studije za nacionalni stadion

Ilustracija FOTO: Pixabay

Transparentnost Srbija (TS) saopštila je da je Ministarstvo finansija toj organizaciji reklo da nema studiju opravdanosti izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona, iako je ministar Siniša Mali najavio da će ona biti gotova još u maju.

Kako navodi Transparentnost, ministarstvo nema studiju, niti informacije kome i kako je poverena njena izrada, iako je Mali izjavio u aprilu 2019. da će do 10. maja 2019. biti završena.

„TS je početkom maja zatražila od Ministarstva finansija informacije - kome je, kako, u kom postupku poverenja izrada studije, kopiju dokumentacije o poveravanju izrade studije i samu studiju. Šest meseci kasnije, posle žalbe Povereniku (za informacije od javnog značaja) TS je dobila odgovor Ministarstva finansija da nemaju studiju, niti bilo koju drugu traženu informaciju, odnosno dokument", saopštila je Transparentnost.

Iako je ministar s prilično sigurnosti i samopouzdanja najavio završetak izrade studije, po svemu sudeći, Ministarstvo finansija ne zna ni da li neko drugo ministarstvo ili neki drugi državni organ ima studiju, dodaju u TS.

Vlasti u Srbiji godinama najavljuju izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona, a procene koliko će njegova izgradnja koštati kreću se od 50 do 250 miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2018. godine da će izgradnja koštati između 200 i 250 miliona evra, ali je ministar finansija Siniša Mali u aprilu ove godine procenio vrednost radova na 50 do 70 miliona.

Dok je kod nas cena nepoznata, susedna Bugarska je u maju ove godine dobila ponudu od 600 miliona evra za izgradnju sopstvenog nacionalnog stadiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Cena nacionalnog stadiona nepoznata, bugarski košta 600 miliona

 

Srbija dobija Nacionalni stadion kod Ostružnice

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara