Jelena Pavlović FOTO: N1

Niko neće biti uslovljen da uđe u konverziju

Jelena Pavlović FOTO: N1
Udruženja građana CHF Srbija su na konferenciji za novinare pojasnila razloge zbog kojih su zaustavila pregovore sa bankama o rešavanju problema njihovih kredita u švajcarcima. Kako su ranije rekli - nije bilo moguće usaglasiti se oko spornih pitanja.

Advokatica udruženja CHF Jelena Pavlović kaže da su određeni pomaci napravljeni i da je jedan od uspeha to što Zakon neće biti mandatoran - da nikoga neće uslovljavati da se uđe u konverziju. 

Tvrdi da će leks specialis doneti rešenje za najveći broj korisnika, ali ne i za sve. 

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, dodaju da neće nikoga oštetiti.

"Takođe smo tražili da država ponovo oprezno sagleda da li treba ovako nešto plaćati bankama, da li ti troškovi treba da budu samo opravdani i da li smeju da se odnose računajući na zaradu koje bi banke ostvarile da bude CHF. Ovi krediti, ma kako oni vama možda, zato što većina vas koji ovde niste novinari, ste korisnici kredita, životno ma kako vam delovao kao veliki problem, udeo ovih kredita u ukupnim plasmanima danas u Srbiji je izvesno manji od pet procenata. Dakle ništa što se desi u ovim ugovorima ne može značajno uzdrmati bilo šta u ovoj državi", kaže Jelena Pavlović.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara