FOTO:N1

Nikodijević: Gasimo sve kotlarnice na mazut

FOTO:N1

Sve kotlarnice na mazut biće ugašene, najavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević tokom obilaska OŠ „Jajinci” gde su u toku radovi na njenom priključenju na gasovodnu mrežu.

"Ovde su se deca decenijama grejala na mazut koji ugrožava i zdravlje dece i okolinu ljudi koji žive u Jajincima. Ovo nije prva škola u kojoj smo tako nešto uradili ove godine jer smo na sličan način, preko toplodalekovoda rešili problem u još tri škole, ali ovo jeste prva koja je priključena na gasovod. U planu je da do kraja godine još dve škole obezbedimo na ovaj način, a podsetiću da je planom „Beogradskih elektrana” predviđeno da se do 2021. godine većina zagađivača ugasi i pređe na ekološki prihvatljiva goriva. Mi smo pre dva meseca obišli završne radove na magistralnom toplovodu Novog Beograda i on će nam poslužiti da povećanjem njegovih kapaciteta sve kotlarnice – zagađivače sa desne strane auto-puta, prema stadionima Zvezde i Partizana, pogasimo i potrošače priključimo ili na gas ili na toplodalekovod" – kazao je Nikodijević, najavivši da će grejanje na gas u OŠ „Jajinci” početi do kraja godine.

Vršilac dužnosti sekretara za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević istakla je da je ovaj sekretarijat za konverziju grejanja na gas ili toplovod u poslednjih nekoliko godina izdvojio oko 300 miliona dinara.

"Do sada smo to učinili u 15 škola i nastavićemo tako jer razmišljamo o zdravlju dece. Skupština grada je prihvatila povećanje budžeta Sekretarijata za životnu sredinu, te će tako sve više novca biti usmereno u ekologiju" – kazala je Vilotijevićeva.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da je njegov cilj da ova opština bude zdravija i ekološki održiva sredina.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara