Ilustracija. FOTO: Pixabay

NIN: Neverovatni rezultati firme supruge bivšeg direktora Krušika

Ilustracija. FOTO: Pixabay

Građevinska kompanija Mavia u vlasništvu Aleksandre Petković, supruge bivšeg direktora Krušika Mladena Petkovića, uvećala je neto dobit 1.100 puta za dve godine, piše nedeljnik NIN u novom broju.

Kako piše ovaj list, Mladen Petković je bio na čelu Krušika do novembra 2018, u vreme kada je sklopljen sumnjivi posao sa kompanijom GIM koju je zastupao i otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, Branko Stefanović.

Petković je od 23. novembra 2018. generalni direktor druge državne fabrike naoružanja, Zastava oružja.

Od 2015. do 2017. godine, u vreme kada je Petković bio na čelu Krušika, preduzeće u vlasništvu njegove žene uvećalo je neto dobit sa 77.000 na 96,8 miliona dinara, piše NIN.

Prošlu godinu Mavia je završila sa neto dobitkom od 32,8 miliona, prenosi ovaj list citirajući podatke iz javno dostupnih finansijskih izveštaja.

NIN navodi da je prema pisanju BIRN-a Mavia bila angažovana i u nekim državnim projektima, u izgradnji Koridora 11 i „Beograda na vodi".

Mladen Petković je 2018. godine za BIRN rekao da je kompanija njegove žene radila na „Beogradu na vodi" svega par dana, da od posla na Koridoru 11 nije ništa naplatila i da posluje na ivici bankrota.

PROČITAJTE JOŠ:

Uzbunjivač iz Krušika: Četiri preduzeća povlašćena pri kupovini municije

Partijski vojnici sistematski isisavaju novac iz namenske industrije

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • LJilja

    Ne saljite komentare , saljite informacije o svim malverzacijama u Srbiji koje posedujete. To je jedini nacin da se nesto promeni.