Foto: Nova ekonomija

Noćni život Beograda raspametio indijske biznismene

Foto: Nova ekonomija
Turisti iz azijskih zemalja oduševljeni su Beogradom, ali i celom Srbijom – Indijci su oduševljeni noćnim provodom, Mongoli prirodom, Kinezi istorijom, a Filipinci kafom i šopingom, pišu Večernji novosti.

Prošle nedelje, Turistička organizacija Srbije okupila je 38 tur-operatora iz 12 azijskih zemalja koji su obišli Srbiju, odakle su poneli odlične utiske.

Margareta Sabando Lumaulag, generalna direktorka „Ajland paradajz tursa" kaže da su ove godine prvi put imali grupu sa Filipina, a tura je koštala oko 3.000 evra, trajala je 14 dana i obuhvatila je nekoliko balkanskih zemalja.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je prvobitni plan bio da u Srbiji budu samo jedan dan, grupa je oduševljeno zahtevala da se boravak u Srbiji produži za četiri dana.

Tom prilikom, oni su obišli salaš, Sremske Karlovce, Novi Sad, a imali su prilike da vidi kako se Srbi provode u noćnom životu.

Vikeš Šeti iz „Hepi tursa" za Novosti kaže da je sedište njihove kompanije u Ljubljani i da će lično  insistirati da počnu da šalju ture u Srbiju, jer je sigurna da Srbija ima sve preduslove da usreći biznismene iz Srbije.

Šeti kaže da Indijci obožavaju da se opuste, provode i da uživaju i da Srbija to može da im pruži. 

S druge strane i Kineza je sve više u Srbiji, a nakon obilaska Knez Mihailove ulice, oni su je čak preimenovali u „Kinezimihailova".

Hu Džej iz šangajske agencije kaže da turiste iz Kine dovode dovode poslednjih deset godina, a da ih poslednje dve godine skoro ništa osim Srbije ne zanima.

On kaže da ih aranžman za Balkan košta 1.500 evra i da svake nedelje ima po 30 turista.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • biljana

    nismo ni mislili da ce fabrike da ih fasciniraju.