Nova generalna direktorka kompanije Tetra Pak za Istočnu Evropu

Lindsi Lojden-Edvards, Tetra Pak

Kompanija Tetra Pak, svetski lider u rešenjima za obradu i pakovanje hrane, imenovala je Lindsi Lojden-Edvards (Lyndsey Loyden-Edwards) za novu generalnu direktorku zaduženu za poslovanje kompanije u regionu Istočne Evrope. Lojden-Edvards zameniće Gijoma Latureta, koji je krajem marta napustio kompaniju. 

Lojden-Edvards na ovu poziciju dolazi sa 15 godina iskustva, koje je stekla radeći na nekoliko upravljačkih pozicija u prodaji i marketingu u sektorima ambalaže i maloprodaje. Kompaniji Tetra Pak pridružila se 2018. godine kao direktor za ključne klijente (Key Accounts Director) za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku. Istovremeno, bila je i članica uprave kompanije ReCarton UK i Udruženja za kartonsku ambalažu za napitke i okruženje, predvodeći tako agendu održivosti industrije ambalaže u Velikoj Britaniji. 

„Čast mi je što ću voditi aktivnosti kompanije Tetra Pak na rastućem i dinamičnom tržištu Istočne Evrope,“ izjavila je gospođa Lojden-Edvards. „Zadovoljstvo mi je što ću nastaviti sa izgradnjom naše snažne pozicije u regionu i blisko sarađivati sa našim kupcima kako bismo iskoristili nove mogućnosti rasta, sa jasnim fokusom na bezbednost hrane i održivost."  

Pre nego što se pridružila kompaniji Tetra Pak Lojden-Edvards bila je menadžerka prodaje u DS Smith Plastics, kompaniji za pakovanje. Diplomirala je marketing, dizajn proizvoda i statistiku na Univerzitetu Derbi u Velikoj Britaniji. Svoju novu funkciju Lojden-Edvards obavljaće iz Varšave.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara